Уздовж проспекту Соборності в обласному центрі пропонують облаштувати місця для паркування транспортних засобів.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Вадим Слива, - передає ІА Волинські новини.

Чоловік звернув увагу, що в Луцьку спостерігається дефіцит місць для паркування автомобілів, зокрема вздовж проспекту Соборності, де через відокремлення смуги руху для маршрутних транспортних засобів зникла можливість зупинитися біля бордюру.

«Однак саме на Соборності це питання можна досить легко вирішити, адже практично вздовж усього проспекту розташовано дуже широку газонну смугу. Звісно, жертвувати газоном заради парковки не хотілося б, однак їх співіснування цілком можливе завдяки газонним решіткам. Таке рішення набуло широкого застосування в світі, та і в Луцьку щось схоже вже використано під час благоустрою території поруч із приміщенням Палацу урочистих подій.
Газонні решітки бувають різної конфігурації та щільності, тож можна підібрати якусь, яка не псувала би зовішній вигляд газонів, але водночас дозволила вирішити таке болісне для багатьох жителів міста питання», – зазначив автор петиції.

Щоби пропозицію Вадима Сливи розглянула Луцька міська рада, петиція за два тижні має зібрати мінімум 300 підписів. Ознайомитися з петицією можна тут.