Темпи мобілізації в Україні зростають, оскільки Збройним силам потрібно освоювати нову західну техніку та поповнювати втрати.

Про це повідомив капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин в ефірі Апостроф TV.

«Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжена», – зазначив військовий.

Ганущин впевнений, що держава «має право примушувати громадян виконувати закон про мобілізацію у воєнний час, подобається це їм чи ні».

«Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше – це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні», – пояснює захисник.

За його словами, темпи мобілізації, які є зараз, очевидно вищі, ніж ті, що були півроку тому. Це пов'язано з тим, що російський диктатор довів до величезних масштабів плани по мобілізації в РФ.

Нагадаємо, що Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні на 90 днів із 19 лютого 2023 року. На той же термін продовжено загальну мобілізацію.