Стартував спільний проект українського уряду з Євросоюзом. Згідно нього можна обміняти працюючі лампи розжарювання на нові енергозберігаючі лампи. Загалом на усій території України планують замінити 50 млн ламп. Їх вже можна замінити в Луцьку, звернувшись до відділення Укрпошти.

Про процес, необхідні документи та умови обміну розповів в прямому етері ГІТу керівник Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак.

«Укрпошта долучається до боротьби на енергетичному фронті, стартував проект по заміні ламп розжарювання на світлодіодні енергозберігаючі. В цілому по Україні має відбутися заміна 50-ти мільйонів ламп. На Волині стартуємо ми з Луцька -18 відділень, куди можуть звернутися наші клієнти, взявши з собою паспорт, індефікаційний номер, 5 ламп розжарювання, хороший настрій і замінити на світлодіодні енергозберігаючі лампи тим самим зробивши економію електроенергії.», - розповів Іван Люсак.

Згідно постанови уряду обміну підлягають тільки робочі лампи. У зв’язку з тим, що буде багато охочих, тож працівники перевірятимуть лампи на справність тільки візуально.

«У місті Луцьк всі відділення забезпечені лампами, ми вже отримали 280 тисяч ламп. Чекаємо клієнтів усіх для обміну, крім того можна зареєструватися для обміну в додатку Дія. Там простих 5 кроків – оновлюєте за стосунок і робите замовлення на ваше відділення і вас гарантовано чекатимуть їх їхні лампи.», - додав пан Іван.

Лампу розжарювання., яку споживачі принесуть на обмін не потрібно поміщати в упаковку, можна просто викрутити з будь-якого світильника і принести на пошту, а працівники видадуть в упаковці нові лампи.

«Ми приймаємо всі лампи , незалежно від цоколя та потужності, а видаємо ми лампи які є на відділенні, вони є 2 видів: є великий та малий цоколь. Великий цоколь 27 - потужність 75 Вт., а з маленьким цоколем 4Вт - видає світла на 40Вт. », - наголосив керівник Волинської Укрпошти.