Лучанка розробила настільну гру «На емоціях», яка допомагає розібратися та врівноважити свій емоційний стан.

Як прийшла ідея для створення гри, кому вона підходить, як її можна використовувати, скільки емоцій закладено у грі та скільки їх в людини, як гра допомагає людям, які пережили травматичні події, чи використовують гру військові, які відгуки вже отримують від людей, які користуються, що про гру каже психолог, розповіла в прямому етері ГІТу авторка гри "На емоціях" Катерина Білохвіст.

Гра «На емоціях» - це така розробка, яка пішла з власного досвіду.

«Ще до початку війни я почала займатися з психотерапевтом і десь для себе зрозуміла, що не тримаю фокус на емоціях, тобто маю не дуже здорове ставлення до свого емоційного стану. Саме тому я вирішила зайнятися цим глибше і вивчити цю тематику. Я зробила невеличкі прототипи і почала використовувати у своєму житті, аналізувати свій день по цих картках. Потім ми почали грати в цю гру з друзями і зрозуміли, що насправді ця проблема стосовно емоцій не лише у мене, але вона є також у моїх знайомих та мого оточення. Тоді пазли в моєму житті так склалися, що я разом з командою змогла створити готовий продукт, який зараз використовує вже близько 60-70-ти людей в різних сферах життя.», - розповіла Катерина.

Дівчина не психолог, але коли створювала цю гру, то консультувалася з психологом.

«Емоцій є багато і особисто я для себе виписала на початку, коли створювала цю ідею - 165 карток. Але емоції повторюються, тому в нашій колоді 75 карток – це основні емоції. Це освітня гра, її можна грати, як в розважальному форматі, але там закладена робота розуміння власних емоцій, того, що відчувають інші люди. В нашій колоді 10 базових варіантів, як в неї можна грати. Оскільки на картках написані емоції, то кожна людина може придумати тренд або спосіб, як ними грати тому – це інструмент який можна по-різному використовувати, головне аби була фантазія. », - поділилася Катерина Білохвіст.

Гру можуть використовувати також психологи та психотерапевти.

Детальніше про те, як ця гра допомагає справлятися з постравматичними подіями , дивіться у відео.