Кіберфахівці Служби безпеки заблокували на Волині телеграм-канал та чат-бот, що перешкоджали мобілізації українців призовного віку

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, інтернет-ресурс «повідомляв» про заходи, що проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні.

«Насамперед вони зливали актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про «локації» використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів», - розповіли в СБУ.

Правоохоронці викрили адміністратора телеграм-каналу. Ним виявився лучанин. Його основною діяльність є створення телеграм-каналів та чат-ботів.

В ході обшуку в помешканні чоловіка правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які використовувалась для протиправної діяльності.

Наразі триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри та обрання йому запобіжного заходу.