Коли назви, пов’язані з героїчними і трагічними подіями в житті нашої країни і наших людей, почали з’являтися на пиві і редисці, Дар’я Глущенко написала пост, а потім і текст Заяви про неприпустимість експлуатації тем війни в Україні в комерційній рекламі та маркетингу.

В прямому етері ГІТу спічрайтерка, кризовий менеджер Дар’я Глущенко розповіла що не так з українським маркетингом?

«Маю чітку позицію, що це не є нормальним і це має стати проблемою для професійної спільноти піарників та маркетологів. Хвиля пішла дуже велика, цих назв стало дуже багато і ці назви використовуються абсолютно недоречно, і зрозуміло, що мета такого неймінгу це комерційна реклама, заробітки та продажі. Тому, ми зробили заяву на Українські правді, її можна підписати за посиланням: Заява про неприприпустимість експлуатації тем війни в Україні в комерційній рекламі та маркетингу (google.com), де ми висловилися, що проти використання назв героїчних міст, подій, військових привітань,назв військових підрозділів, нагород, символів війни ітд, треба розуміти контекст подій та мати повагу до них.», - розповіла пані Дар’я.

Спічрайтерка закликає  Український національний офіс інтелектуальної власності долучитися до формування відповідної практики при реєстрації торговельних марок споживчих товарів, провести роз'яснювальну роботу з представниками бізнесу та їхніми юридичними командами, публічні просвітницькі активності, а також долучитися до роботи над змінами нормативно-правового регулювання.

Деталі дізнавайтеся у відео.