В селі Рудка-Козинська Рожищенської громади розгорівся скандал. Серед дня в місцевому будинку культури працівники влаштували собі свято з розпиттям алкогольних напоїв, яке потрапило на відео.

Хто влаштував подібне зібрання, які умови для занять дітей в клубі, в етері ГІТу розповіла художній керівник будинку культури, співачка Юлія Качула.

Як розповіла Юлія, в кадрі була директорка будинку культури Марія Сладковська, бібліотекар Галина Фенюк та інші.

«Це ті люди, які мали б культуру тримати в селі. — ділиться вона та додає: — Те старше покоління, яке мало б бути прикладом для дітей, не може нічому навчити, якщо воно саме поводить себе так, як поводить».
«В будинку культури Рудки-Козинської немає елементарних умов для занять, функціонування та праці. Немає туалету, він в дуже страшному стані, знаходиться на вулиці. Немає води, за нею треба ходити, тобто елементарно діти не можуть помити руки, вмитися, просто чаю поставити гарячого, бо дуже холодно. Тепла так само немає, дровами ми займалися самі», — розповіла Юлія.

Качула висловила своє збентеження тою ситуацією, яка склалась в селі та пояснила, що діти в будинку культури нікому не цікаві, на них звертають увагу для звіту:

«От що в нас люблять директора будинків культури, то це звітовність — така липова, недолуга звітовність».

Гуртків для розвитку дітей немає — наостанок звернула увагу худ. керівник і зазначила, що така взаємодія нічому не навчить дітей, які потім замінять це ж старше покоління.