Глава держави вручив орден “Золота Зірка” матері солдата Олександра Мацієвського, якого посмертно удостоєно звання Героя України

Про це повідомило офіційне інтернет-представництво президента України.

У День українського добровольця Президент Володимир Зеленський зустрівся з воїнами, які стали на захист України у складі різних бойових підрозділів. Глава держави вручив військовим та рідним загиблих захисників високі державні нагороди.

“Сьогодні – День українського добровольця. День чоловіків і жінок, чиє життя й чия посвята Україні багато в чому визначають нашу долю – кожного й кожної. Долю вільного народу. Долю України, яка не підкориться жодному загарбнику”, – сказав Зеленський.

Зеленський вручив орден “Золота Зірка” матері солдата Олександра Мацієвського, якого посмертно удостоєно звання Героя України.

Олександр Мацієвський добровільно вступив до сил територіальної оборони ЗСУ. З березня 2022 року брав участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема міста Ніжина Чернігівської області та міста Бахмута на Донеччині.

Торік у листопаді в районі Соледара на Донеччині позиції його підрозділу були атаковані противником. Після цього Олександр Мацієвський із побратимами вважалися зниклими безвісти. Після обміну тілами загиблих Олександра Мацієвського ідентифікували та поховали.

Нещодавно в мережі Інтернет з’явився відеозапис розстрілу росіянами військовослужбовця, на якому видно, що Олександр Мацієвський навіть в умовах ворожого полону проявляв мужність, хоробрість і вірність Україні.