Міжнародний вишитий рушник єднання під назвою "Цвіт вишиванки" 9 березня привезли до Волинського краєзнавчого музею.

Волинь буде восьмим регіоном України, де відшиватимуть полотно, – розповів співорганізатор акції з вишивання Євген Філь в прямому етері ГІТу.

«Мета рушника – популяризація української вишивки і показати наскільки вона є різнобарвна, різновидна. Ми хочемо на тому рушнику відобразити 24 узори наших областей, які найбільш поширені, автономну республіку Крим та Київ, а з іншого боку – буде 26 держав, де компактно проживає українська діаспора. Ми започаткували цей рушник у 2014 році, а тоді росія напала на Україну, також, коли ми передали вишивати в Італію, то там почався коронавірус – це затягнулося на рік, були нюанси, але ми йдемо вперед. Зараз рушник знаходиться в Луцьку, де вишиватимуть свій візерунок на рушнику.», - розповів пан Євген .

Рушник побував багато де, зокрема емблема була вишита в 2013 році, а також узор Івано-Франківщини, потім Канада, Польща, Німеччина, Черкащина,Полтавщина, Дніпропетровщина(Січеславщина), Італія, Велика Британія, Австрія, країни прибалтики – Латвія, Литва, Естонія, після того рушник повернувся на Тернопільщину, а потім ми передали львівським вишивальницям рушник.

Довжина рушника 12,5 метрів, ширина – 65 сантиметрів. Його зберігають у вигляді сувою, який розгортається. 

Деталі дивіться у відео.