РНБО сьогодні наклала санкції на понад 400 осіб та компаній.

Більшість з них стосуються російського ВПК держави-терориста. Але також це іранські та сирійські особи, сказав президент Володимир Зеленський у відеозвернення.

«Кожен такий наш санкційний крок ми ретельно опрацьовуємо. Українські санкції – це частина глобального тиску на Росію. Усі, хто виробляє зброю для терору проти України, хто допомагає Росії розпалювати агресію, зокрема постачаючи «Шахеди», хто підтримує російську руйнацію міжнародного права, можуть бути лише маргіналами для світу. Тими, кого зрештою притягнуть до відповідальності за все, що вони роблять проти людей і проти міжнародного права», – заявив він.

Санкції стосуватимуться й інших агресій Росії проти міжнародного порядку.

Президент повідомив про розмову між Україною та США в розширеному оборонному форматі.

«З боку України були міністр оборони, Головком, командувачі оперативних напрямків – це генерали Сирський і Тарнавський, командувач Повітряних сил, керівник Офісу. Я приєднався до цієї розмови. Наша мета очевидна – це посилення наших воїнів, нові рішення для того, щоб Україна була здатною проводити активні дії та захищатися від російського терору, відновлювати реальну безпеку. Ці рішення будуть», – пояснив Зеленський.