7 березня під Бахмутом у бою за Україну загинув Герой України Дмитро Коцюбайло, «Да Вінчі». Йому було лише 27 років.

В прямому етері ГІТу про спогади та як вперше познайомилась з Дмитром  розповіла відома волонтерка та громадська діячка, засновниця Благодійної організації «Благодійний фонд Кузик Уляни», начальниця Управління постачання ДУК ПС Уляна Кузик.

«Я пам’ятаю, я тоді вперше приїхала в зону бойових дій – це була Авдіївка. Перші враження, коли ми познайомилися, я трохи здивувалася, бо він був командиром, а він молодий, я набагато старша за нього. Але те, що він виглядав дуже молодо, геть дитиною, але поспілкувавшись з ним відразу було видно наскільки він досвідчений воїн вже на той час, відчувалося, що він лідер, командир. Я там декілька днів провела з ними, бо привезла допомогу і від цього дня почала більше їм допомагати тільки добровольцем. А через рік, як очолила управління постачання на Львівщині.», - розповіла волонтерка.

Уляна поділилася, що з Дмитром вона не була дуже близька, як друг, бо часу було мало, він на війні, а вона на роботі, допомагала військовим.

«Коли ми зідзвонювалися. То тільки по роботі, як з другом ми ніколи не говорили. Але  «Да Вінчі» зажди казав, що перемога за нами, ми переможемо і підіймав бойовий настрій не тільки побратимам, а й волонтерам.
Важливо пам’ятати такого, як «Да Вінчі» і всіх хлопців, бо вони віддали найцінніше – своє життя, вони боролись дуже довго. «Да Вінчі» з 2014 року нас захищав , він більшість свого життя прожив на війні. Він, мені здається, ніколи не будував плани на майбутнє, в нього завжди в пріоритеті була війна, перемога, його побратими. Він жив Україною, він завжди буде в наших серцях, а дітям в школах потрібно розказувати про таких Героїв.», додала Уляна.

Деталі

дивіться у відео.