Верховна Рада України готує до розгляду законопроєкт, яким фермерські господарства зобов’яжуть трансформуватись у ТОВ або припинити діяльність. «Законопроєкт №6013 «Про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період».

Кому вигідний цей закон і чи ставить цей законопроект хрест на фермерах розповів в прямому етері ГІТу Фермер керівник ФГ Микола Собуцький .

«Я думаю, що це дуже велика провокація, тому що я учасник робочої групи, яка розробляла формат розвитку сільськогосподарських форм і сільгосп відносин, в основі лежали сімейні фермерські господарства. В грудні відбулась конференція при участі структури ООН, яка опікується розвитком сільських територій і наших європейських друзів, то там в основі лежали сімейні фермерські господарства. Те, що зараз пропонують – це аж до навпаки.
Вигідно олігархічним структурам розмити фермерство, фактично знищити його, тоді не буде про що балакати, а сьогодні воно є. А цей проєкт перевертає все з ніг на голову. Європа нам підказує в якому напрямку нам потрібно рухтися, треба створювати сімейні господарства за ними майбутнє.», - розповів пан Микола.

Деталі дивіться у відео.