Двоє лучан потрапили у п'ятірку найбльш запитуваних осіб Реєстру держзрадників. 

Про це інформує Рух "Чесно". 

За рік функціонування Реєстр ДержZрадників відвідало понад 1,6 млн осіб. Однією з найпопулярніших категорій виявились зірки — спортсмени, артисти, співаки та діячі культури. Як і медійники, які також є в реєстрі, завдяки своїй впізнаваності вони можуть спробувати себе на виборах або підтримувати інших кандидатів.

Очолює рейтинг пошукових запитів ексчемпіон світу з боксу Василь Ломаченко. Ломаченко неодноразово закликав до відновлення дружніх стосунків із росією.

На другому місці також спортсмен — футболіст родом з Луцька Анатолій Тимощук. Він асистент головного тренера російського ФК “Зеніт” з 2017 року.

На третьому місці рейтингу зірок — співачка Ані Лорак. Наприкінці 2022 року Лорак потрапила до санкційного списку РНБО серед публічних осіб, які прямо чи опосередковано підтримали військову агресію росії проти України.

Діячка культури та колишня керівниця театру на Херсонщині Тетяна Калиновська посіла четверте місце рейтингу. Калиновська відома не лише поширенням російської пропаганди, а й безпосередньою співпрацею з окупантами.

Замикає п’ятірку рейтингу музикант Ілля Сметанін. Після повномасштабного вторгнення Сметанін, за інформацією спецслужб, наводив російські ракети на інфраструктуру Волині.