Жінку з Іваничівщини судили за те, що троє її дітей прогулювали школу.

Однак, попри те, що багатодітна матір проігнорувала засідання суду, їй вдалося обійтися усним зауваженням, пише Буг

Діти тривалий час не відвідували навчання. Мати не потурбувалася, аби троє її дітей здобували освіту. Так, неповнолітній син жінки пропустив навчальний заклад з 2-го по 16-те вересня та з 17-го жовтня по 18-те листопада 2022 року, не маючи на це жодної поважної причини. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Прогулював навчання і ще один малолітній син жінки. Його не було в навчальному закладі з 2-го по 16-те вересня та з 14-го по 18-те листопада 2022 року.

Пропускала навчання без поважної для цього причини і малолітня донька жінки. Так, вона прогуляла навчальний заклад з 2-го по 16-те вересня, 3-го і 4-го жовтня та з 17-го жовтня по 18-те листопада 2022 року.

Відтак проти матері порушили адміністративне провадження за ч.1 ст. 184 КУпАП (Ухилення від виконання батьківських обов`язків відносно своїх неповнолітніх дітей).

В судове засідання жінка не з’явилася.

Розглянувши всі матеріали справи, суд визнав багатодітну матір винною. Однак покарання вирішив не призначати, лише наклав на неї адміністративне стягнення у виді попередження. Також жінка сплатить в дохід держави 537 гривень судового збору.