У школі гончарства, що у селі Липини відбувся майстер-клас для військовослужбовців, які лікуються у Волинському госпіталі ветеранів війни.

Про це розповів Суспільному гончар Віктор Дудко.

Зі слів гончаря Віктора Дудка, глинотерапію для військовослужбовців проводять від початку повномасштабної війни. Потреба в таких заходах є, – каже майстер. Додає: ті очі, з якими хлопці приходять на майстерку та з якими виходять, це дві різні людини.

Військовослужбовці самі обирають предмет, який ліплять. Це і горнятка, і тарілки – будь-які предмети повсякденного вжитку. Після того, як виріб зроблять, його випікають у печі та забирають із собою на згадку про майстер-клас, – говорить Віктор Дудко.

Вперше формує виріб з глини на гончарському крузі 49-річний Віталій Бевз. Військовослужбовець служить від початку повномасштабної війни. Каже був у Кремінній, Сватовому, об'їздив усю східну частину України.

Ліплення з глини допомагає відволіктися, – говорить боєць зі Львова Андрій. Чоловік отримав поранення хребта, ворожий снаряд потрапив у БМП, в якому він їхав. Каже: з того дня нічого не пам'ятає, отямився в лікарні.

"Я б вже там був, тільки, щоб здоров’я дозволяло. А тут я особливо не хочу бути, хочу назад, війна триває", – говорить військовослужбовець.

Арттерапія – один з найефективніших методів реабілітації, – говорить психологиня Марія Омельчук. Цей процес допомагає бійцям отримати психологічне розвантаження.

Зі слів Марії Омельчук, глинотерапія для військових відбуватиметься щотижня. Цього разу заняття відвідали… військовослужбовців.