Хірурги Волинської обласної лікарні провели складну операцію військовому, в якого були численні вивихи плеча

Про це йдеться на сторінці медзакладу.

«Хірургами відділення артроскопії та малоінвазивних отропедичних втручань Волинської обласної клінічної лікарні вперше проведена операція по стабілізації плечового суглоба з приводу звичного вивиху плеча (операція Латерже)», – йдеться у дописі.

Операцію провели військовому. Перший вивих він отримав під час бойових дій ще 10 місяців тому. Тоді його вправили товариші по службі самостійно й за медичною допомогою боєць не звертався. Орієнтовно через місяць стався повторний вивих плеча. Надалі вони повторювалися все частіше і частіше, навіть за найменших рухів. Коли чоловік вже не міг нормально рухати рукою, він звернувся за допомогою. Спершу військового направили у Дніпро, а тоді у Луцьк.

Хірурги Волинської обласної лікарні вирішили провести чоловіку операцію по стабілізації плечового суглоба за методом Латерже. Таке втручання має свої труднощі, оскільки є високий ризик пошкодити нервові та судинні структури кінцівки. Втім операція пройшла успішно, боєць уже може рухати рукою та проходить реабілітацію.