російське командування продовжує вести під Бахмутом наступальні дії за участю піхоти. Це дозволяє зекономити боєприпаси, яких не вистачає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великобританії в Twitter.

Так, наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані розповіли, що отримали наказ штурмувати український бетонний опорний пункт. При цьому з озброєння була "вогнепальна зброя та лопати".

"Смертоносність стандартної малої піхотної лопати (МПЛ-50) особливо міфологізована в росії. З тих пір як вона була розроблена у 1869 році, вона мало змінилася, а її подальше використання як зброї підкреслює жорстокі та низькотехнологічні бойові дії, які стали характерними для більшої частини війни", - йдеться у повідомленні.

Один з російських мобілізованих додав, що не був готовий "ні фізично, ні психологічно" до такої атаки.

Британська розвідка зазначає, що останні дані свідчать про збільшення ближнього бою у районі Бахмута. Це говорить про те, що російське командування продовжує вести наступальні дії за участі піхоти та з меншою підтримкою артилерійського вогню, оскільки росії не вистачає боєприпасів.

Нагадаємо, вчора речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що відводу військ з Бахмута немає, проте відбувається контрольована ротація.