На 75-му році житті не стало відомого дизайнера, педагога та письменника Ореста Хмельовського

Про це пише Волинь-нова.

Художник народився 12 листопавда 1948 року у місті Устрики-Долішні, що в Надсянні (Польща).

У 1966 році закінчив середню школу у Жидачеві на Львівщині. Згодом отримав освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Був одним із організаторів та керівників місцевого об'єднання художників і народних майстрів «Джерело».

2004 року педагог розробив для газети «Волинь» новий логотип, в якому поєднав герб області, жовті літери, написані стилізованим стародавнім шрифтом на блакитному тлі, та журавлиний ключ. У 1993-му започаткував кафедру дизайну у Луцькому національному технічному університеті, яку згодом очолив. Був одним із засновників дизайн-освіти в Україні, експертом Міністерства освіти і науки у цій сфері. Опублікував більше півсотні статей та чотири десятки посібників про викладання дизайну.

Згодом одружився з українською поетесою та заслуженою журналісткою України Валентиною Штинько із Локач Володимирського району, яка свого часу працювала у газеті «Волинь».

У 2004-му році художник розробив новий логотип видання, в якому поєднав герб області, жовті літери, написані стилізованим стародавнім шрифтом на блакитному тлі, та журавлиний ключ.

А потім пан Орест створив проєкт статуетки «Крилатий плуг», яку вручають «Людині року».

«Живу так, ніби пишу. Пишу так, ніби живу… Світ живе так, як я пишу, як ти пишеш, як кожен пише… і говорить… і думає», – так описував своє життя та діяльність видатний науковець.

Ореста Хмельовського не стало 6 березня на 75-му році. Чин похорону розпочнеться у вівторок, 7 березня, о 13 годині від будинку відомого майстра у Локачах.