Лютий 2022 року назавжди змінив життя всіх жителів України, але не зважаючи на бойові дії аграрії продовжують працювати, сіяти хліб, піклуватися про продовольчу безпеку країни.

Про те, як розпочалась посівна кампанія на Волині, з якими викликами зараз зіштовхнулися аграрії, наскільки заважає погода, чи можливо осушувати територію для посіву, чи бували вже такі ситуації в минулих роках, чи може виникнути дефіцит продуктів в Україні через проблемну посівну, як війна вплинула на роботу, як недостача фінансування впливає на галузь, розповів в прямому етері ГІТу голова асоціації фермерів Волині Руслан Хомич.

«Зіштовхнулися з тим, що весна пізня, а води дуже багато – це природній фактор, регіон полісся весь залитий водою. Води дуже багато, що ускладнює роботу, місцеві річки практично виходять з берегів, поля в шахматному порядку залиті і там де нема долин навіть там трактор лягає. Таку територію осушити неможливо, ми зберігаємо меліоративну систему, ми робимо все можливе, що від нас залежить. Таке було ще у 80-х роках, та 2011-2013 роки теж таке було. Передбачити дефіцит продуктів ми не можемо. 100% буде менший врожай, бо навіть якщо засіємо, то врожай буде пізній.», - розповів Руслан Хомич.

Деталі дізнавайтеся у відео