Луцький спецкомбінат обслуговує 40 кладовищ. Триває підготовка до Провідної неділі.

В якому стані зараз перебувають кладовища у Луцькій громаді, чи встигли підготувати їх до Провідної неділі, чи є проблема з нестачею місць на кладовищах, як змінились ціни на послуги щодо поховання, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів директор КП «Луцький спецкомбінат» Василь Цетнар.

Пан Василь розповів чи встигли вже підготувати кладовища до Провідної неділі:

«Ми сьогодні не можемо повністю встигнути підготувати, тому що в людей йде якраз прибирання. На тих кладовищах, де буде провідна неділя, зараз ще люди прибирають, а ми постійно вивозимо сміття з усіх кладовищ».

Цетнар запевнив, що до Провідної неділі будуть прибрані всі кладовища:

«Ми встигаємо прибрати повністю, техніки у нас достатньо на сьогоднішній день, кладовища прибираються та до Провідної неділі будуть готові».

Також він поділився чи є проблеми з нестачею місць поховання:

«Того року було придбано 3,8 га землі: 1,3 га землі було придбано чисто під військове кладовище, а залишок для цивільного населення. На сьогоднішній день в Гаразджі достатньо місця для поховань. Взагалі на інших кладовищах місця ще достатньо, немає такого, що на якомусь кладовищі закінчились місця».

В підсумку Цетнар повідомив наскільки зросли ціни на послуги щодо поховання:

«Здорожчання відбулось відповідно до витрат підприємства. Зросли ціни на копання могил, є літній період і зимовий період. Я вам сьогодні скажу за літній період: копання механічним способом буде вартувати 1076грн, якщо труна 2 метри, то могила копається десь 2,20 м. Якщо труна розширена, чи більша, то буде 1185 грн. Якщо копання вручну — це зазвичай, коли йде підхоронення, берем труну 2 метри — буде 2434 грн, якщо труна розширена — 2870 грн».

Він зазначив, що в зимовий період ціна буде більше: копання вручну на труну 2 метри — 4035 грн, розширену — 4737 грн.

Більше подробиць у відео: