На Камінь-Каширщині  пасажири скаржаться на перевізника, який їздить не за графіком.

«Чому транспорт за маршрутом Житнівка—Камінь-Каширський виходить в рейс лише три рази на тиждень?», — запитують у соцмережах потенційні пасажири. Люди висловлюють нерозуміння такої ситуації, бо не вірять у нерентабельність перевезення. Мовляв, у ті дні, коли автобус їде, він уже з пів дороги настільки переповнений, що у наступних населених пунктах просто не зупиняється.

Про це пише газета «Полісся».

Зауважимо, що транспорт за розкладом цим маршрутом має курсувати щодня: відправка з Камення-Каширського о 6:30 та о 13:15. Але, як зазначають селяни, їздить він лише у вівторок, четвер та п’ятницю і то деякого рейсу навіть у дні виїзду можуть не дочекатися.

«Простояти на зупинці, чекаючи попутний транспорт, — ще та перспектива. Негода може бути не найгіршим випробуванням у порівнянні з тим, що в результаті так і не вдасться зупинити випадкове авто та доїхати у важливих невідкладних справах», — зауважують пасажири, апелюючи до совісті перевізника.
«Проте перевізник, вочевидь, думає, що в наш час проблеми «не було чим доїхати» не може існувати: кількість автомобілів у жителів громади зростає, соцмережі, мобільний зв’язок дозволяють домовитися про поїздку. Тільки от як щодо зобов’язань, які він повинен виконувати? А тут, виявляється, особливо нічим стимулювати. Відповідно до законодавства, найгірше, чим можна покарати за невиконання домовленостей, — їх розірванням. Цього ж підприємець не боїться, бо маршрут цей вважає нерентабельним. — Взагалі угода на перевезення за маршрутом «Камінь-Каширський—Житнівка, Камінь-Каширський—Гута-Боровенська», що була укладена із перевізником Юрієм Ратнюком ще Камінь-Каширською РДА, за кілька тижнів втратить чинність. У квітні термін дії її спливає. Пояснюючи, чому автобус не виходить у рейс згідно із заявленим розкладом руху, власник маршруту зазначає, що поїздки є збитковими. Відтак після завершення угоди продовжувати її Юрій Ратнюк не бажає», — прокоментував перший заступник голови Камінь-Каширської РВА Олександр Михалік.

А клопотатися про пошук нового перевізника на маршрут, про який ведеться мова, за словами посадовця, тепер буде не районна влада. Питання регулярних перевезень в межах громад перейшло до компетенції міських, селищних, сільських рад. Тож чи їздитиме маршрутний транспорт до Житнівки й коли, ймовірно, невдовзі знову будемо обговорювати, але вже зі спеціалістами Камінь-Каширської міської ради. Бо питання свою актуальність навряд чи втратить: децентралізація відбулася, щоб найменші, найвіддаленіші села почали розвиватися, а відсутність маршрутного транспорту може посилити депресивність населених пунктів, жителі яких внаслідок цього почуваються «відрізаними від цивілізації».