Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до YouTube з проханням заблокувати контент ПВК «Вагнер» на платформі.

Про це він написав у телеграмі

Зі слів Олександра Ткаченка, російська пропаганда змінюється та еволюціонує: кремлівські технологи залучають все нові канали та методи поширення наративів. Через відеохостинги відбувається популяризація російських військових формувань, зокрема ПВК «Вагнер».

«Такі IT-гіганти як TikTok чи YouTube, попри наявність досить жорсткої редакційної політики, слугують для росіян ефективними рекламними майданчиками для масштабування, «омолодження» аудиторії і вербування нових найманців для війни в Україні», – зазначив міністр культури та інформаційної політики.

YouTube завжди наголошував, що його редакційна політика передбачає блокування шкідливого контенту та каналів, які його поширюють. Тож Ткаченко звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності «Вагнера».

«Україна вдячна за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії рф проти України до сьогодні. Водночас ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою «Вагнер» офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС. Такі прояви російської гібридної війни необхідно припиняти якомога швидше задля стабільності демократичного світу. Впевнені, що наші партнери з YouTube виправлять ситуацію швидко», – йдеться в дописі Олександра Ткаченка.