Учениця одинадцятого класу з Дніпра, Марія, створила проект присвячений історії України.

Що це за проект, як та через що він створювався, коли виникло бажання втілити цю ідею, які теми та події піднімаються в статтях, якими мовами перекладено проект, хто допомагав при створенні проекту, наскільки він буде цікавий в інших країнах, розповіла в прямому етері ГІТу авторка проекту «15 кроків до української єдності» Марія Аршиннікова.

«Проєкт 15 кроків до Української єдності – це сайт про історію формування української державності у 15-ти статтях, п’ятьма мовами. Наш проект був відповіддю на поверхневість історичних знань у суспільстві, яке при цьому прагне знати більше про національну історію. Проблемою на яку ми реагували була неможливість послідовного вивчення історії через відсутність єдиного ресурсу та засмічення інформаційного простору російськими інформаційними каналами, які до цього встигли спаплюжити українську історію і робили це віками. Зараз такий єдиний ресурс є – це наш сайт.», - Марія Аршиннікова.

Також, авторка проєкту поділилася, що включають в себе опубліковані 15 статей:

«Наш сайт включає статті, які розкривають теми від Русі до сучасної війни. Ми досить ємко проаналізували основні історичні події, звичайно кроків могло бути більше, бо Україна має насичену історію, однак, щоб читач міг зосередити свою увагу на сайті, ми вирішили зупинитися на такій кількості статтей. П'ятьма мовами перекладений сайт: українською, англійською, португальською, іспанською, арабською - найпопулярнішими мовами.», - додала авторка.

Деталі дізнавайтеся у відео.