В Економічній правді вийшла стаття «Війна та корупція на "Антонові". Чи зможе Україна колись відновити будівництво літаків?», присвячена проблемам підприємства, з якими стикнулося до та під час війни та подальшим перспективам розвитку.

 Як розвивалось на початку, коли та через кого почало занепадати ДП «Антонов», для чого підприємство об'єднали з Укроборонпромом, як було знищено «Мрію», чи зможуть її відродити, чи варто це робити та як їх збираються відновлювати, розповів в прямому етері ГІТу журналіст Економічної правди Богдан Мірошниченко.

«Був засновник підприємства Олег Антонов, він обходить всі відділи і він точно знає де все має бути і що має бути з підприємством через 5- 10 років, але він помер і після нього залишився Петро Балабуєв, він теж був дуже хорошим керівником, і саме він заснував авіалінії «Антонов». Після Балабуєва прийшов Дмитро Ківа. Як кажуть колишні співробітники бюро, саме з періодом керівництва цієї людини пов’язаний початок його занепаду.», - розповів Богдан Мірошниченко.

З 2015 року, коли підприємство передали в підпорядкування концерну "Укроборонпром", на підприємстві змінилися шість директорів.

Включення "Антонова" разом з іншими авіабудівниками до складу "Укроборонпрому" створило конфлікт інтересів між керівниками підприємства та концерну.

Деталі дивіться у відео.