На перше місце варто ставити критерії якості, надійності та гарантії тривалої роботи без потреби проведення ремонтних робіт.

Вибір холодильника може починатися не з визначення бренду чи дизайну, а з питання: «Краще придбати нову чи знайти вживану техніку?». Поміркувати є над чим, адже фактор економії можна піддати сумніву. На перше місце варто ставити критерії якості, надійності та гарантії тривалої роботи без потреби проведення ремонтних робіт.

Вибір та довіра

Холодильники б/у найчастіше купують через інтернет, адже це швидко та зручно. Також великий вибір пропонують спеціалізовані магазини, які займаються перепродажем та сервісним обслуговуванням вживаної техніки.

Кому довіряти, а кому ні — особистий вибір кожного покупця, проте ризики треба враховувати в будь-якому разі. Аби мати впевненість в якості та робочому стані техніки, краще брати нові холодильники, які пропонують надійні магазини. Асортимент моделей від різних брендів великий, тож кожен знайде оптимальний варіант за ціною, дизайном, габаритами та функціями.

Перевірка робочого стану холодильника

Для проведення діагностики потрібно володіти базовими знаннями щодо технічних вузлів холодильників. Влаштування компресора, морозильної камери, конденсатор, випаровувач — від них залежить працездатність приладу. Для діагностики агрегата потрібно зробити наступне:

• перевірити тестером опір компресора;

• подивитися, чи немає витоку фреону;

• оглянути корпус та впевнитись у відсутності корозії;

• дізнатися, чи працює контур тощо.

Кожен з названих пунктів — важіль рішення щодо купівлі. Довіряти продавцеві та сприймати все на віру — ризикована справа. Вживаний холодильник можуть продавати на межі необхідності проведення ремонту. Чи доцільно купувати таку техніку, залежить від готовності покупця заглиблюватися в ретельну перевірку холодильника перед придбанням.

Деталі перевірки

Якщо в технічних вузлах розібратися нелегко, то помітити суттєві недоліки та скласти загальне враження про вживаний пристрій не складе проблем. Вочевидь, придбати новий холодильник з гарантією на сайті Алло.юа значно простіше. Однак не всі покупці мають таку можливість.

В разі вибору б/у холодильника варто оглянути його внутрішні стінки. Вони не мають бути випуклими чи здутими — такі дефекти свідчать про витік фреону. Попросіть ввімкнути холодильник у мережу. Послухайте роботу компресора. Можна не розумітися на вимірюванні опору, але дивний та нав’язливий шум виявить несправності.

Віддавайте перевагу техніці, яка справно працюватиме від моменту придбання. Додаткова гарантія від виробника при купівлі нового агрегата — це можливість отримати доступне сервісне обслуговування. Для вживаного холодильника ця перевага не передбачена. Окрім того, в разі виявлення несправностей всі фінансові витрати на ремонт доведеться сплачувати з власної кишені. Робіть обґрунтований вибір та ухвалюйте вигідні рішення. Новий холодильник того вартує.