26 квітня небайдужі волиняни прибрали берегову лінію заплави річки Стир в урочищі Чебені Рожищенської громади.

Про це повідомили на сайті громади.

Рибалки та мисливці Рожищенської районної ГО УТМР, які були ініціаторами проведення толоки в урочищі Чебені, попри дощ таки зібралися на добровільну акцію з очищення від сміття улюбленого місця відпочинку багатьох рожищан та жителів довколишніх сіл.

Працювали дружно та злагоджено, очищаючи прибережну смугу, спільно з працівниками Волинського рибоохоронного патруля та Державної екологічної інспекції у Волинській області, Українського товариства мисливців та рибалок.

Було зібрано десятки мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо. Повний причіп непотребу, який залишився після відпочивальників, вивезли на полігон твердих побутових відходів у с. Брище Луцького району. Вдалося привести до ладу значну частину берегової смуги.

Прикро, що на заклик провести прибирання відгукнулося мало рибалок, які люблять тут посидіти з вудочкою в руках. Байдужими залишилися і жителі громади, які люблять відпочивати в урочищі Чебені.

«Попри несприятливі погодні умови, в урочищі Чебені провели роботи з прибирання прилеглої до водойми території. Хочу подякувати за участь у проведенні заходу працівникам рибінспекції та екологічної інспекції, за надання транспорту – КП «Дільниця благоустрою» Рожищенської міської ради. Однак хочеться зазначити, що мало рибалок-любителів відгукнулися та взяли участь у прибиранні території», - наголосив голова районної ГО УТМР Іван Лукасевич.