На зустріч в обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства прийшли волинські колекціонери, щоб продемонструвати свої колекції.

Про це розповів Суспільному методист центру національно-патріотичного виховання Віталій Гнатюк.

Анатолій Сєрков — член волинської асоціації колекціонерів "Паритет". Каже: взагалі в Європі 50% людей щось колекціонують, в Україні – менше.

"Хтось цукор в кафе взяв, хтось цеглину на вулиці. І це теж можна вважати колекціонуванням. Але головне в колекціонуванні, не те що ти там збираєш і воно десь в шафі лежить, а головне про цей предмет знати, що це, якого він року випуску, скільки йому років", – говорить колекціонер.

На зустріч колекціонерів Анатолій Сєрков прийшов з онукою Терезою Солнцевою. Дівчинка збирає обгортки від цукерок. У колекції має понад дві тисячі фантиків. Каже: збирати обгортки від цукерок допомагають усі знайомі, друзі та однокласники.

16-річна школярка Ольга Філіпович принесла частину своєї колекції. Дівчина каже: змалку збирає іграшки з "кіндерів", має їх більше сотні.

Під час зустрічі колекціонери й гості заходу ознайомилися з колекціями різних предметів. В окремій залі влаштували виставку зібраних дітьми й дорослими речей.

Зокрема, тут можна побачити колекцію вишитих карт волинської області, нумізматику, значки, різноманітні вишивки, і специфічні колекції – лінійок, покемонів, сірникових коробок, іграшок від кіндер-сюрпризів, – розповідає методист центру національно-патріотичного виховання Віталій Гнатюк.

Віталій Гнатюк сказав, що у новому навчальному році планують щомісяця проводити зустрічі колекціонерів.