Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомив, що уряд заборонив українським спортсменам брати участь в змаганнях, де є росіяни.

Заборона включає відбірні змагання на Олімпіаду-2024

Як спортивна спільнота до цього ставиться розповів в прямому етері ГІТу Андрій Рибачок заслужений майстер спорту з веслування.

«Я вважаю, що зі сторони спортсмена це не дуже вдале рішення, бо спорт втратить свою популярність. Я вважаю, що ми маємо добитися того, щоб російські та білоруські спортсмени не брали участі в міжнародних стартах, я думаю, це буде більш кращим розвитком цієї ситуації, щоб наші спортсмени могли брати участь в міжнародних стартах, щоб українські спортсмени прославляли свою країну та показували, що ми незламні.», - розповів пан Андрій.

Уряд проводив опитування щодо того чи хочуть спортсмени брати участь у змаганнях, де будуть присутні російські та білоруські спортсмени.

«Якщо підійти з цього боку, то звісно, що ніхто не хоче з ними змагатися та контактувати, але чи це дасть якусь користь, що ми не будемо виступати? Я не знаю. В мене враження, що нас хочуть витиснути, а з нашої сторони бойкот – це невдале рішення», - додав майстер спорту з веслування.

Деталі дізнавайтеся у відео.