Чемпіона Паралімпійських ігор Сергія Ємельянова відсторонили від змагань за те, що він допомагав Україні у війні, відтак не мав змоги тренуватися за кордоном

Про це сам спортсмен повідомив виданню Спорт на Районі.

Сергій Ємельянов – спортсмен-паралімпієць, переможець Паралімпійських ігор, чемпіонатів Європи та світу із параканое.

Із початком повномасштабної війни спортсмен повернувся до України з-за кордону, де проходив підготовку до міжнародних змагань. В Україні чоловік допомагав, волонтерив, донатив, продав золоту медаль Паралімпійських ігор та тренувався, готуючись до змагань.

Проте на змагання спортсмен так і не потрапив. Причиною відмови від міжнародних змагань стала «неналежна підготовка», причому сам спортсмен так не вважав, а, навпаки, називав майбутній чемпіонат Європи у німецькому Мюнхені таким, який мав «стати переможним».

«Потім Інваспорт та головний тренер параканое вирішили, що якщо я тренуюсь вдома, а не за кордоном, то я не можу змагатись на міжнародному рівні та сказали, що це принципове рішення. На наступний рік буде так же! Я просив поїхати на змагання, щоб виграти їх, та підняти наш прапор за загиблих побратимів, захисників, Героїв нашої країни! Але, навіть, за власні гроші заявляти на змагання мене відмовилися, бо в них принципи», – поділився спортсмен.

Надалі ситуація для Сергія стала ще складнішою, адже спортсмену погрожували позбавленням заробітної плати, стипендії, усіх регалій, а також сказали звільнятися «за особистим бажанням», від чого паралімпієць відмовився, зазначивши, що звільниться лише «за згодою обох сторін».

Тоді Сергій намагався знайти інші джерела заробітку.

«Я шукав роботу деінде, працював і на складах, і охоронцем. Тоді мені запропонували роботу тренера. Треную дітей у віковій категорії до 18 років», – розповів спортсмен.

Стосовно свого майбутнього у спорті Сергій повідомив, що тренується та готується до змагань, хоча і без впевненості, що братиме у них участь.