У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва 4 квітня розпочав роботу навчальний центр віртуальної та доповненої реальності на базі Освітнього Хабу Волині.

У центрі учні 8-11 класів матимуть можливість проходити лабораторні та практичні роботи з фізики, – розповіла Суспільному директорка бібліотеки Алла Єфремова.

Лабораторні та практичні роботи з фізики за 8-11 класи у віртуальній та доповненій реальності розробили у 2019 році та розмістили на спеціальній платформі спеціалісти комунального некомерційного підприємства "Освітня агенція міста Києва", – сказав начальник відділу освітніх ініціатив Антон Смолін.
"Це цифрові діти, які вже народилися зі смартфонами, і вони потребують нових технологій. Простий звичайний паперовий підручник їм вже не допомагає", – говорить фахівець.

На практичне заняття у 3D-вимірі до Центру віртуальної та доповненої реальності прийшов вперше восьмикласник Іван Куцик, який навчається в обласному військовому ліцеї.

"Фізика в мене більш менш іде. Я деякі теми розумію, деякі ні. Це однозначно цікавіше навчатися в окулярах віртуальної реальності. Думаю, що я б тоді більше фізику вчив", – говорить учень.

Як зазначила вчителька інформатики та фізики ліцею Наталія Бойко, мандрівка віртуальним простором дозволить учням краще засвоїти навчальний матеріал.

"Є різного виду лабораторні експерименти. Деякі краще відчути, спробувати руками, а деякі фізичні явища можна показати тільки от за допомогою таких окулярів, щоб діти з легкістю це сприйняли і засвоїли матеріал", – говорить освітянка.

Волинь першою у 2023 році бере участь в пілотному проект, – розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк. З її слів, навчання у ньому зможуть пройти 18 класів області.

"У нас є і дистанційне навчання, і не всі школи мають можливість очно працювати. Для участі в цьому проекту ми відбирали такі школи, які знаходяться не дуже далеко від обласного центру, які мають власний шкільний автобус, щоб могли доїхати сюди", – каже посадовиця.

Заняття для учнів безплатні та будуть відбуватися двічі на тиждень. Освітній проєкт у Волинській області, додала очільниця обласного управління освіти і науки, триватиме три тижні.