У Луцьку збільшилася кількість охочих здати кров для військових. Щодня в обласний центр служби крові приходить понад пів сотні донорів. 

Про це розповів Суспільному керівник центру Юрій Кременець.

Точну кількість донорів не розголошують.

"В теперішній військовий час люди стали серйозніше до цього ставитися, здають на ЗСУ. На даний момент проблем із донорами немає. Військовослужбовці часто теж приходять, здають кров", – говорить керівник обласного центру служби крові.

Лучанину В’ячеславу Романюку – 57 років. Він – здає кров із 1986-го."Дивився по телебаченню і вирішив, що і моя кров може воювати. Тому я здаю в ЗСУ, це вже 47 раз", – каже чоловік.

Прийшов здати кров також лучанин Станіслав Грузін. Для військових, – каже чоловік, – кров здає вп'яте. "В мене друга група крові плюс. Два брати служать і я вирішив допомогти армії і мені порадили колеги на роботі, які також здають кров на ЗСУ та інші потреби, і я думаю, а чого б не спробувати".

У центрі крові у донорів також відбирають тромбоцити для онкохворих дітей та дорослих, які перебувають на лікуванні в гематологічних відділеннях медзакладів.

Як розповів керівник обласного центру служби крові Юрій Кременець, ще декілька років тому донорів із мінусовими групами крові не вистачало, тепер їх вдосталь. Станом на сьогодні, на Волині - 15 Заслужених донорів, до сотні волинян щороку отримують звання "Почесний донор України", каже Юрій Кременець.