3 квітня у Санкт-Петербурзі в результаті вибуху в кафе «Стріт-бар» був ліквідований російський воєнкор і пропагандист Владлєн Татарський (справжнє ім'я - Максим Фомін). У нього в цей час проходив там «творчий вечір». Багато чуток з’являється коло цієї ситуації і звісно не оминули зачепити й Україну та притягнути до справи.

Олексій Їжак експерт Національного інституту стратегічних досліджень розповів в прямому етері ГІТу чи є все таки український слід в цій історії.

«Я особисто думаю, тут нема українського інтересу. Такі люди загалом просто зникають на переламах війн, бо це сміття війни, воно так чи інакше буде прибрано, не відомо ким, але так трапляється у історичних процесах. Злочинець з низькою освітою з вузьким кругозором, який навіть за оцінкою інших подібних воєнних так званих кореспондентів, говорили, що він мало що розумів, все робив за гроші і єдине, що було справжнє в ньому – це ненависть до України, з цим він жив і так заробляв. Я не думаю, що українським спецслужбам треба було витрачати час та ресурси, щоб проводити таку операцію заради того, щоб прибрати другорядну людину, яка ніякої небезпеки не представляла, але іноді псувала повітря.», - розповів експерт.

Нагадаємо, що у Петербурзі підірвали російського пропагандиста Татарського: момент потрапив на відео

Я думаю, що тут треба шукати в іншому слід, у тому, що ця людина була пов'язана з Євгенієм Пригожиним, який зараз знаходиться під репресіями, він фактично не може покинути зону бойових дій без того, щоб не наражати себе на небезпеку, йому треба давати результат на фронті. І Татарський був підірваний в кафе, яке має відношення до ЧВК «Вагнер».», - поділився Олексій.

Деталі дивіться у відео.