Квітка Цісик — американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна та блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень.

Квітка Цісик це українська чи американська співачка розповіла в прямому етері ГІТу телеведуча Леся Вакулук.

«На мою думку – це все таки українська співачка. Для Америки вона зробила успішну кар’єру, якщо в порівнянні з українськими емігрантами, які опинилися в Америці з українцями, то це надзвичайно карколомна кар’єра, вона стала успішною. У неї була своя студія звукозапису,вони мали її з чоловіком, вона окрім того, що озвучувала рекламні ролики, це допомогло їй видати два альбоми українських пісень, які вона зробила з найкращими американськими виконавцями. Вони не просто грали музику українську до українських пісень, вона пояснювала кожному про що ці пісні, чим вони важливі. Є багато українських співаків, які виросли в Україні, але ми не можемо назвати їх українськими співаками, тому що щоб бути українським співаком недостатньо народитися в Україні та співати українською мовою, треба чогось більшого і ось це «більше» було в Квітці. Цісик видала ці альбоми ще, коли Україна була в складі Радянського Союзу, робила це для того аби розповісти американському народу, чому ця українська культура так важлива. Співачка розповідала про країну в якій вона не народилася, вона в ній не жила, Україна не дала їй ні освіти, ні кар’єри - нічого, вона все це здобула в заможній Америці, але їй боліла Україна, вона їй була важлива.», - розповіла телеведуча.

Квітка Цісик зробила у чужій країні для української культури дуже багато саме тоді, коли українська культура в Україні нищилася.

Деталі дивіться у відео.