Україна підписала листа про наміри щодо закупівель військової техніки польського виробництва та документ про продовження співпраці між двома стратегічними оборонними підприємствами у виробництві боєприпасів. Документи були підписані під час зустрічі прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького з українським президентом Володимиром Зеленським, повідомляє прес-служба уряду Польщі.

«Україна купує у нас озброєння, вироблене на польських заводах. Слід наголосити, що зброя, яку ми передавали досі, у тому числі та, яку продаємо, наприклад, «Росомахи», – це також зброя, яка в майбутньому може скласти важливу частина озброєння української армії», – зазначив польський прем'єр-міністр.

Метою підписання листа про наміри є забезпечення постійної підтримки та зміцнення оборонних потужностей Збройних сил України шляхом придбання польської оборонної техніки, зокрема БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak та ракет до переносних зенітно-ракетних комплексів Piorun.

Керівник канцелярії прем'єр-міністра Міхал Дворчик уточнив, що Україна закуповує 150 «Росомах», 3 ротні модулі самохідних мінометів РАК, 100 ПЗРК Piorun.