Президент Володимир Зеленський під час свого виступу у Варшаві закликав партнерів і надалі постачати авіацію Збройним силам України, а також подякував Польщі за підтримку у війні проти РФ.

«Треба лише не зупинятися у солідарності. Коли битва вимагає артилерії, її варто надавати. Коли перемога потребує танків, їхній гуркіт має зазвучати на передовій», – заявив він.

За словами президента України, лідерство Польщі виявилося в танковій коаліції, і Зеленський вірить, що вона також виявиться і в авіаційній.

«Коли незалежність потребує повітря, не треба звертати увагу на те, як відреагує Росія на літаки у нас. Не варто гадати, яке число виглядатиме безпечніше поруч з літерою F. 16 чи якесь інше. Потрібно діяти. Так само, як ваше лідерство проявилося в танковій коаліції, вірю, що так само проявиться і в авіаційній», – заявив президент.

Глава України також подякував Польщі за підтримку.

«Польські «краби» і «перуни» в руках українців, які повертають нашим людям свободу. Додають міцності і вашій свободі. Ось, що означає наше вміння, українців і поляків, будувати нашу історію пліч-о-пліч. І я вдячний за це братерство кожному поляку. Уклін тобі Польще, оплески тобі польський народе… Вільна Польща постала, і ніколи не впаде, вільна Україна постала і ніколи не впаде», – сказав Зеленський.