Волонтерка з Луцька Роксолана Несторук розкритикувала українців, які досі залишаються вірними УПЦ МП або мовчки відсиджуються.

Такий допис вона опублікувала у фейсбук-спільноті "Медицина Луцьк". 

"Я не люблю людей з категорії сірої маси, які  ми і не за те, і не за інше. Люди, які бояться висловити свою думку, показати свою позицію, замовчують про речі, які несуть за собі фатальні результати... Для мене нема нічого гіршого людської байдужості. Не дарма кажуть, якщо тебе не люблять - то ти щось робиш і скоріш всього те, що вони зробити не могли. І таки да, я ненавиджу прихильників УПЦ МП. За те, що вони досі перебувають на українській землі, я б так не змогла", - йдеться у дописі. 

Роксолана Несторук каже, що на другому році пономасштабної війни вже можна було визначитись - бути з Україною чи навпаки. 

"На руках кожного прихильника МП є крапля крові вбитих. Це як русаки, які сидять в московії і мовчать. Це як публічні люди, які несуть свою пропаганду в маси байдужістю. Поясню на пальцях: ми - українці, наша країна - Україна. Вільна, незалежна, суверенна, демократична, соціальна, правова держава. УПЦ МП - ні разу не демократія! На нас напала росія і в країні досі є прихожани цієї церкви. Агов? Що з нами не так?" - обурюється волонтерка.