Україна має стати членом Північноатлантичного союзу після Швеції. Оскільки українські військові найкраще знають як використовувати озброєння НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення міністра оборони України Олексія Резнікова у Twitter.

"Україна має стати 33-м членом НАТО, а Швеція - 32-м. Українці краще за всіх вміють використовувати зброю натовського зразка для знищення російської армії. Такий досвід є надзвичайно важливим для Альянсу", - написав він.

Зазначимо, що Швеція і Фінляндія разом подали заявки в НАТО після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Передбачалося, що дві країни вступлять до Альянсу разом, проте проти членства Швеції в НАТО виступила Туреччина. Анкару не влаштовує ставлення Швеції до Робочої партії Курдистану, яку Туреччина вважає терористичною організацією.

Ситуація загострилася після того, як біля посольства Туреччини в Стокгольмі відбулися протести проти вступу до НАТО і на підтримку курдів. Зокрема, на одній з акції протестувальники спалили Коран.

Після інциденту президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що його країна не підтримає заявку Швеції на вступ до НАТО. У зв'язку з цим 31-м членом Північноатлантичного альянсу стала Фінляндія.