У селі Рованці біля Луцька мешканці стали свідками, як один з сусідів впіймав кота у клітку і намагався втопити. Тварину врятували і відвезли до лікаря, у неї шоковий стан і переохолодження.

Про знайденого закатованого кота розповіла Юлія Науменко в одному з місцевих пабліків. Зі слів жінки, її батько врятував кота, якого намаглися втопити. Авторка каже, що чоловік на території своєї дачі в Рованцях знущається з тварин: ловить їх у клітки, топить у своєму ставку, також стріляє по сусідських тваринах з карабіну, - пише ВСН.

«06.04.2023 мій батько зранку почув крик тварини та побачив наступну картину, що в селі Рованці на території цього будинку в клітці знаходиться закатована тварина. Цей покидьок ловить тварин та кидає в свій ставок. Це бачили не раз сусіди, також цей покидьок розважається стрільбою з карабіну по тваринах, а саме по собаках та сусідських котах. Кожного дня він викидає тварин зі свого ставка зі своєї дачі в Рованцях, сьогодні мій батько похилого віку не витримав та забрав капкан-клітку», - написала вона.


На фото і відео видно мокру тварину в клітці, яка лежить і лише жалібно нявчить.


Згодом стало відомо, що того ж вечора тварину небайдужі завезли до ветеринара, у кота - шоковий стан і переохолодження, йому дали ліки й він зараз відігрівається. На вигляд котові, кажуть, роки два, він має нашийник, тож, можливо, його розшукують господарі. Нині ж йому шукають перетримку.


В коментарях під постом чимало лучан повідомило, що вони повідомили на гарячу лінію поліції про жорстоке поводження з тваринами.

дачі в Рованцях, сьогодні мій батько похилого віку не витримав та забрав капкан-клітку», - написала вона.