Конфісковані кошти російського олігарха Костянтина Малофєєва підуть на відбудову України. У Штатах заявили, що це перше, але не останнє таке рішення.

Генеральний прокурор США Меррик Ґарленд у середу, 10 травня, санкціонував перше передання конфіскованих російських активів Україні для відбудови, повідомляє Reuters.

Зазначається, що це будуть кошти російського олігарха Костянтина Малофєєва, які конфіскував суд США через звинувачення в ухилянні від санкцій. Їх можна передати Україні згідно з бюджетною поправкою, ухваленою у грудні 2022 року.

«Хоча це перше передання Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відбудову України, воно не буде останнім», - заявив генпрокурор Ґарленд.

Торік Міністерство юстиції США звинуватило російського олігарха Костянтина Малофєєва в порушенні санкцій, накладених на Росію після її вторгнення в Україну, зокрема він фінансував російських сепаратистів у Криму.

Тоді ж Ґарленд оголосив про «арешт мільйонів доларів на рахунку в американській фінансовій установі, що пов'язано з порушенням санкцій Малофєєвим».