Parimatch звільнив усіх працівників «Parimatch Україна» та остаточно закриває компанію.

Про це повідомила колишня СЕО Наталія Гілевич, – пише Forbes.

«12 травня остаточне закриття компанії PM UA. Весь колектив звільнений, я також залишаю посаду», – написала вона.

Гілевич додала, що подальшу роботу подовжать адвокати та юридичні компанії.

Нагадаємо, що 10 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 120 фізичних і 287 юридичних осіб, повʼязаних із гральним бізнесом. До списку потрапив український букмекер Parimatch.

12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність: платформа для клієнтів недоступна, сайт найбільшого букмекера України pm.ua заблоковано. Коментуючи рішення РНБО, Parimatch заявила, що за два роки сплатила понад 850 млн грн податків, зборів і ліцензійних платежів до держбюджету України. Також компанія наголосила, що з початку війни бренд Parimatch припинив діяльність на території РФ, заборонив будь-яке використання бренду, технічних рішень компанії та будь-яку присутність на території країни-агресора.

Згодом Parimatch скоротив 1100 співробітників в українських офісах. Звільнення, зокрема, стосуються працівників «Parimatch Україна» та IT-компанії GR8 Tech, колишньої Parimatch Tech, повідомив гендиректор холдингу Parimatch Максим Ляшко.

8 травня детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) арештували рахунки трьох юридичних осіб, які підконтрольні відомій букмекерській компанії. Загалом арештовано понад 166 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби БЕБ. Слідство заявляє, що незаконна діяльність цих компаній призвела до ухилення від сплати податків на майже 1 млрд грн. Слідство не називає букмекерську компанію. Проте, інформація, наведена БЕБ, свідчить, що з великою долею імовірності це може бути найбільший український букмекер «Паріматч». У березні під санкції потрапили представники українського грального бізнесу – «Паріматч», «Покерматч.ЮА», «Поінтлото». Із них букмекер – тільки «Паріматч». У ТОВ «Твоя беттінгова компанія» (1xBet) КРАІЛ забрала ліцензію ще восени минулого року.