В Луцькому клубі стрільби з лука проводять реабілітацію військових.

Коли виникла ідея, як стрільба вплинула на військових, які результати дає такий вид реабілітації, скільки таких занять провели, хто проходить таку реабілітацію, в етері ГІТу розповів тренер-викладач клубу «Луцькі соколи» Олег Дучимінський.

Олег розповів, як виникла ідея та які результати дає така реабілітація:

«Ідея виникла ще минулого року, коли до мене звернулися психологи з Луцького міського реабілітаційного центру, що на Київському майдані з такою пропозицією — щоб наші хлопці, проходячи реабілітацію, спробували себе в стрільбі з лука. Ми зробили кілька пробних занять і результат виявився досить несподіваним, цікавим. Через те, що коли хлопці, які проходять реабілітацію, взяли лук в руки і почали його натягувати, пристрілюватись, ставити свою стійку, контролювати натяг пальцями, нахил голови і багато інших речей, то це дуже сильно на них вплинуло. Особливо це допомагає, коли в хлопців, які були поранені чи отримали контузію, мозок відновлює нейронні зв'язки і покращується координація, відчуття, загальний стан хлопців».

Також тренер зазначив, що під час цього заняття вдається добре скидати негатив:

«Якщо порівнювати з кулевою стрільбою, то кулю не видно, її не відчуваєш тільки чуєш звук і більше нічого, в той час, коли відбувається постріл з лука, видно як стріла вилітає і разом з нею вилітає частинка негативної енергії, якщо вона є».

Наостанок Дучимінський розповів, що таких занять провели вже дуже багато, їх проводять щовівторка та щочетверга для воїнів з міського реабілітаційного центру та госпіталя на вул. Стефаника. 

В суботу, 13 травня, в Луцьку відбудеться відкритий Чемпіонат зі стрільби з лука. Вперше в рамках цього чемпіонату відбудуться змагання серед воїнів, що проходять реабілітацію. Змагатись будуть команда з госпіталя та реабілітаційного центру.