Колишній міністр культури Білорусі, опозиційний політик Павло Латушко розповів про погіршення стану здоров'я Лукашенка та куди він зник.

Про це він розповів в інтерв'ю Radio NV, пише ВСН.

«Ми всі змогли побачити, що в нього справді проблеми зі здоров'ям. Сам факт того, що, виступаючи на площі у Мінську біля пам'ятника, він не промовив жодного слова, а виступав міністр оборони Хренін, свідчить про те, що стан здоров'я у нього дуже поганий. Ми вперше за 29 років побачили, що на головному в його розумінні заході він не виступає публічно і не сказав навіть слова, проходячи до автомобіля», – зауважив він.

За словами опозиціонера, у Лукашенка – проблеми з ногами. Це підтверджує той факт, що він єдиний з гостей Кремля, хто не йшов з Путіним на Червону площу пішки. Натомість Лукашенко попросив охорону Путіна надати йому транспорт.

 Також він прокоментував інформацію, що самопроголошений президент заразився на COVID-19 разом із грипом. Якби це було правдою, Путін не допустив би його до себе на близьку відстань, наголосив експерт.

«Ми знаємо, що він має проблеми з ногами. Це точно. Проблеми з колінним суглобом, який потребує хірургічного втручання. Мабуть, ця проблема погіршується. Друге – ми знаємо про проблему з хребтом, і ми бачили, коли Шойгу приїжджав до Мінська і Лукашенко лежав, розпластавшись на своєму дивані в кабінеті, не міг зігнутися, бо йому вкололи блокатори», – каже Лятушко.

Також він додав, що вже два дні невідомо, де перебуває Лукашенко і в якому стані.