Сьогодні – санкційний день. Затверджено пʼять санкційних пакетів, які дуже ретельно готували в РНБО, Кабінеті міністрів, Офісі президента та у спецслужбах.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому звернення.

«Перше – це пакет, що стосується «Запоріжсталі». Блокуємо вплив на цю компанію держави-терориста, що існував завдяки різним підставним та офшорним особам. Частка, що контролювалася Росією через один із системних банків, буде конфіскована й працюватиме заради України та українців. Ми не залишимо жодного звʼязку держави-терориста в Україні, який вона може використовувати проти нашої держави, проти нашої економіки чи проти наших людей», – зазначив він.

Окрім цього, затверджено санкційні пакети, які продовжують курс на ізоляцію та блокування російської військової промисловості.

«Дякую всім, хто допомагає Україні тиснути на Росію за цю війну, а також блокувати намагання держави-терориста обходити санкції. Впевнений, це має визначатися як один із найтяжчих злочинів проти міжнародного права та міжнародного миру – намагання обійти санкції, що запроваджені для обмеження ресурсів агресії, або сприяння в цих намаганнях», – зазначив президент.

Зеленський розповів про сьогоднішнє засідання Ставки. Учасники заслухали важливі доповіді командувачів оперативних напрямків. Особливо президент відзначив доповідь генерала Сирського та генерала Тарнавського – командувачів ОСУВ «Хортиця» і «Таврія» відповідно. Була доповідь і головкома Залужного, міністра оборони Резнікова та міністра стратпрому Камишіна.