В Україні тривають ремонти електромереж. Незважаючи на те, що за добу електропостачання повернули 22,5 тисячам родин, частина споживачів ще залишається без світла. Проблеми спостерігаються у шести областях, які найбільше страждають від російських обстрілів.

Про це повідомили у Міненерго.

Зокрема найбільше страждають відвідключенб світла Донецька, Запорізька, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області, повідомили у Міненерго. При цьому загалом українська енергосистема працює стабільно, запевнили у відомстві.

«Ворог продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру країни на прифронтових і прикордонних з рф територіях. Через ворожі обстріли в Донецькій області було знеструмлено вугільну шахту», – йдеться у повідомленні відомства.

Ремонти продовжуються. За останню добу найактивніше електропостачання повертали мешканцям Запорізької, Сумської та Донецької областей.

Раніше в Міненерго повідомили, що повернення до режиму регулярних відключень електрики в Україні не планується. Відключення застосовуються точково – через пошкодження російськими окупантами об'єктів генерації та мережевої інфраструктури.