14 травня у Рожищі в межах культурно-мистецького проєкту «Непереможна весна» відбувся благодійний захід «За все, що маю, дякую тобі!», присвячений Дню матері та Дню сім'ї.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

Розпочався захід благодійним ярмарком смаколиків, що їх власноруч виготовили працівники КЗ «Центр культурних послуг» та КЗ «Публічна бібліотека». Долучилися до доброї справи задля допомоги військовим і бібліотекарі сільських бібліотек-філій та активні юні читачі дитячої бібліотеки-філії.

Асортимент благодійного ярмарку вражав не просто вишуканістю та різноманітністю тістечок та солодкої продукції, а винахідливістю її представлення покупцеві. Традиційні українські пироги «Слава Україні!», рогалики «Смерть москаля», рулет «Наша сила», смаколики Степана Бандери, сніданок Залужного – все було таким смачним та оригінальним, що спробувати хотілося кожен кондитерський виріб. Господині вклали у свої шедеври не тільки працю, уміння, а й душу.


Другим етапом заходу стала концертна програма, присвячена українській берегині – Матері.

З Днем матері та Днем сім’ї учасників дійства привітав Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук, побажавши міцного здоров'я, миру, поваги та розуміння від дітей, довгих років життя.

Особливі слова вдячності цього дня линули на адресу головних гостей благодійного заходу – матерів та дружин загиблих Героїв. Як прояв шани і поваги, з нагоди свята очільник громади вручив жінкам букети весняних квітів.

Мистецька програма, яку підготували працівники Центру культурних послуг, вихованці та викладачі Рожищенської дитячої музичної школи й керівники, мами і вихованці Рожищенського будинку дитячої творчості, розбурхала серце та душу не одного глядача, бо була емоційно насиченою та змістовною.

Загалом під час ярмарку та концерту вдалося зібрати близько 25 тисяч гривень на підтримку Збройних сил України.


Цього ж дня  в актовій залі КЗ "Рожищенської музичної школи" відбувся концерт учнів школи "Музичні обійми для мами".

Активну участь у заході взяли учні по класу фортепіано (клас викладача Оксани Бугайової) та учні по класу гітари (клас викладача Світлани Семенюк).

Поряд з музичними творами українських композиторів лунала чудова поезія нашої землячки Катерини Рабчун-Мосійчук, яка допомогла розкрити тему творчого заходу та чудовими римованими рядками прикрасила виконання музичних творів.


Учасниками концертної програми стали тридцять учнів Рожищенської музичної школи. Діти виконували музичні твори лише українських композиторів перед повною залою щирих слухачів - найдорожчих для них мам, татусів, бабусь та дідусів.