Сучасну сантехніку неможливо уявити без додаткових функцій, що роблять наше життя комфортнішим та зменшують витрату ресурсів.

Сучасну сантехніку неможливо уявити без додаткових функцій, що роблять наше життя комфортнішим та зменшують витрату ресурсів. Якщо ви переглянете каталог унітазів https://www.santechshara.ua/santehnika/unitazi/то побачите сотні керамічних чаш без додаткових функцій. Але серед них є моделі, оснащені висувною форсункою для омивання, системою очищення повітря, підсвіткою та іншими функціями. Ми розповімо про найтехнологічніші моделі унітазів, які можна придбати в Україні. 

Компактне розв’язання питань гігієни

У більшості типових квартир бракує місця для встановлення повноцінної чаші зі змішувачем для омивання. Але її може замінити один із цих варіантів:

o Кришка-біде;

o Унітаз з функцією біде;

o Гігієнічний душ.

Для тих, хто не готовий змінювати унітаз, але хоче зробити його функціональним, існують кришки з функцією біде. Це електронні пристрої, що під'єднуються до води та електромережі. Вони масивніші за звичайні сидіння, адже в корпусі захована висувна форсунка та система підігріву води. Кришка встановлюється на унітаз та виконує функцію повноцінного біде. Найтехнологічніші моделі мають підігрів води та сидіння, декілька режимів роботи, підсвітку та навіть фен. Такі прилади є у багатьох виробників, наприклад: Geberit, Duravit, Am.Pm, Villeroy&Boch.

Сучасний унітаз з функцією біде візуально не відрізняється від звичайного. Більшість моделей мають 1-2 лаконічні клавіші, адже основними функціями зручніше керувати за допомогою пульта або додатку у смартфоні. Основним елементом є форсунка, вмонтована у задню стінку чаші. Вона має декілька режимів роботи та змінює кут нахилу, тому є зручною для чоловіків та жінок. Найпростіші моделі коштують 6-8 тис. грн, але з оснащення вони мають лише функцію біде. Далі ми розповімо про найтехнологічніший унітаз нашого часу.

Чим здивує унітаз за 600 000 грн?

Найтехнологічнішим унітазом сучасності вважається Toto Neorest AC 2.0. Це перша у світі чаша, яка має автоматичну систему очищення та дезінфекції ультрафіолетом. Цей унітаз не потрібно чистити, він автоматично відкриває та закриває кришку, змиває, дезінфікує поверхню та вмикає нічну підсвітку. Він має систему видалення неприємних запахів, а ще очищує та підігріває воду, яка використовується для омивання. Тому це найгігієнічніший унітаз нашого часу. В Україні він коштує близько 650 000 тисяч грн.