У керівництві приватної військової компанії "Вагнер" стався серйозний внутрішній конфлікт.

Пригожин, який до цього постійно заявляв про конфлікт між ПВК і Міністерством оборони, скаржився на нестачу снарядів призначив першим своїм заступником замість Уткіна генерала Мізинцева, який у Міністерстві оборони відповідав... саме за матеріально-технічне забезпечення.

Тобто, призначають людину, яка б мала нести відповідальність за так званий снарядний "голод" і масову загибель членів ПВК.

Раніше власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оприлюднив у мережі фотографії втрати російських найманців, які нібито загинули через те, що російська армія не дає "вагнерівцям" снарядів.

Таким чином, призначення Мізінцева свідчить про процеси, які відбуваються в середині самого ПВК. А саме — конфлікт Пригожина зі старою елітою компанії. Адже саме Уткін стояв біля витоків створення ПВК і саме з його легкої руки організація отримала назву "Вагнер".

 Примітно, що генерал-полковник Мізінцев вважається "улюбленцем Путіна".

Нагадаю, з 2014 року Мізінцев займав крісло директора Національного центру управління обороною РФ. У 2017-му він отримав посаду генерал-полковника. У вересні 2022-го його призначили на посаду заступника міністра оборони Росії, який відповідає за матеріально-технічне забезпечення Збройних сил рф.

Дмитро СНЄГИРЬОВ (керівник ГІ «Права справа», воєнний експерт, спеціально для ГІТу)