Митрополит Білоцерківський Євстратій Зоря оприлюднив спільне фото духовенства Православної церкви України після засідання Архієрейського Собору, яке пройшло 24 травня у стінах Києво-Печерської лаври.

«Це фото для мене – вагоміше за тисячі слів. Єпископат Помісної Православної Церкви України після Архієрейського Собору, проведеного в Печерській Лаврі. Тієї Церкви, яку опоненти й інтригани сотні раз «ховали». Якої «ніколи не буде». А вона є. І буде. І це явна ознака Божого благословення. Вона є і буде тому, що так хоче Глава Церкви – Христос Господь. І так хоче народ Божий», – написав митрополит.

Нагадаємо, рішенням Архієрейського Собору помісної Української Православної Церкви під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія 24 травня 2023 року затверджено Постанову про календарне питання.

У ній визначено перехід на новоюліанський календар з 1 вересня цього року, зберігаючи за парафіями та монастирями, які цього бажають, право використовувати старий календар.

Тож вже з 1 вересня більшість християн України можуть почати відзначати релігійні свята по-новому. Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня. Так само змістяться й інші свята – такі як Покрова (1 жовтня), Водохреще (6 січня) і Миколая (6 грудня).