Захисник з Дубища Вадим Дудко у травні мав би відзначати своє 24-річчя, але його життя забрала війна. Герой загинув у бою за Батьківщину 7 вересня 2022 року поблизу населеного пункту Максимівка, що на Харківщині.

Спогади про бійця опублікували на фейсбук-сторінці газети "Наш край" 

Вадим був не лише чемпіоном України з хортингу, майстром спорту, але й відважним воїном, командиром розвідувального відділення десантно-штурмового батальйону.

Він народився 18 травня 1999 року у селищі Дубище. Разом з братом-близнюком він виріс у сім'ї, яка виховувала сильних та відважних хлопців. З самого початку свого життя Вадим проявляв зацікавленість до спорту, і він виявив особливий талант у бойовому хортингу.

Своїм наполегливим тренуванням та постійним зусиллям Вадим досяг вершини в цьому виді спорту. Він став чемпіоном України з хортингу, заробивши собі звання майстра спорту. Його талант і відданість спорту були неперевершеними, і він викликав захоплення у своїх прихильників.

У 2018 році Вадим разом зі своїми братами вирішив піти на контрактну службу, вибравши 80 окрему десантно-штурмову бригаду. Там він не лише показав свою відвагу і силу, але й продовжив займатися спортом. Він брав участь у різних змаганнях, включаючи чемпіонат з кросфіту та відкритий кубок з регбі.

Але найважливіше, Вадим віддавав своє серце і душу службі своїй країні. Він був командиром розвідувального відділення десантно-штурмового батальйону. Його сміливість і проникливість в розвідувальних операціях були безцінними для успішності місій. Вадим завжди був на передовій, готовий ризикувати своїм життям, щоб захистити своїх товаришів та свою країну. Його безстрашність та професіоналізм вразили всіх, хто з ним працював.

"Нагороджений орденом "За мужність ІІІ ступеня" та медаллю "За військову службу Україні" (посмертно), Вадим Дудко залишиться в наших серцях як справжній герой. Його самопожертва і відданість принесуть йому вічну пам'ять і повагу.

В цей день народження ми вшановуємо Вадима Дудка та всіх інших героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Вони назавжди залишаться символами мужності, відваги і патріотизму. Нехай їхні подвиги будуть натхненням для нас у збереженні та захисті нашої країни", - йдеться у дописі. 

Вічна пам'ять Вадиму Дудку та всім героям, які жертвували своїм життям за Україну!