На університетському стадіоні в Луцьку вперше відбувся всеукраїнський турнір з обʼєднаного жіночого футболу Спеціальної Олімпіади України за підтримки благодійної організації "Карітас-Спес".

Про це розповіла Суспільному співорганізаторка Катерина Свіщева.

Співорганізаторка турніру Катерина Свіщева каже: такі змагання дають можливість дітям та молоді з інвалідністю показати спортивні здібності. У турнірі взяли участь чотири команди.

"На полі грає сім спортсменок. Серед них четверо дівчаток мають особливі освітні потреби та троє нормотипових дівчаток. Це вперше такий формат", – розповідає співорганізаторка турніру.


З її слів, культурну програму заходу забезпечили благодійники.

"Коли стосується дітей з особливими потребами з інтернатів, зі спецзакладів – це можливість подарувати дітям посмішку", – говорить керівник благодійної організації "Карітас-Спес Луцьк" Павло Хомяк.


Розпочали матч із хореографії на спортивну тематику та виконання пісні "Ой, у лузі червона калина" жестовою мовою.


Учасниці новоствореної луцької команди "Волинські патріотки" Анна Степаненко і Валерія Редько вперше беруть участь у такому спортивному заході. Кажуть: до змагань готувались, готові показати свої сили.


25 травня змагалися хлопці, а 26-го на футбольне поле вийшли дівчата, – каже учасниця футбольного турніру з Житомирщини Аріана Чернова.

Турнір мав товариський характер, тому нагороди отримали всі учасники команд.